Buejæger

Broby Bueskytte Klub har mange buejæger, og alle vil gerne dele ud af deres viden og erfaring.
I Danmark er der ca. 1000 buejæger.

De fleste jægere der vælger at prøve kræfter med buejagt, gør det, fordi de ønsker at komme tættere på naturen, samt få større jagtlige udfordringer.

Frem til jagtlovsrevisionen i 1999 blev buejagt udøvet på dispensation, men blev herefter en del af jagtloven. Der blev indført restriktioner, således der ikke må bueskydes større vildt end råvildt.

I en periode på 5 år skulle alle afsendte pile efter råvildt indberettes til Naturstyrelsen, uanset om pilen havde ramt eller ej. Disse rapporter skulle ligge til grund for en evaluering af buejagten. Styrelsens konklusion af rapporterne: ”Effektiviteten for buejagt ligger fuldt på højde med riffeljagt, og er bedre end ved jagt på råvildt med hagl”

En moderne jagtbue er et uhyre kraftfuldt og præcist våben, der er i stand til hurtigt og humant at dræbe alle vildtarter i Danmark. En jagtbue skyder let over 300 meter og har en udgangshastighed på mere end 300 km/t. Buejægerne nedlægger næsten al deres bytte på afstand under 20 m!

Det der facinerer alle buejæger er, at de kommer rigtig tæt på naturoplevelserne.. Det at sidde på en afstand 15 – 20 meter fra en veksel, hvor man ved at bukken vil komme… Buejæger går ikke bare på jagt for at få noget på tasken, men også for at få en god oplevelse. Det er altid spændende at være på buejagt, om det så er bukkejagten, eller trykjagt sammen med vennerne, så er der altid basis for at få pumpet lidt adrenalin rundt i kroppen….

Hvis dette har vagt lidt interesse så mød op i klubben og få en jagt snak med klubbens buejæger.